7 praktische tips voor reisvoorbereidingen tijdens een gezondheidscrisis

De gezondheidscrisis ligt nog lang niet achter ons en veel mensen dromen alleen nog maar van reizen. Als u ondanks deze onzekerheid toch besluit een reis te plannen, is het raadzaam het zekere voor het onzekere te nemen en een waterdichte strategie te ontwikkelen om met allerlei veranderingen en wijzigingen om te gaan.

Voorbereiding op reizen tijdens een uitbraak van het coronavirus

Als u tijdens een pandemie wilt reizen, moet u een negatieve PCR-test hebben voordat u kunt vertrekken. Het is niet meer mogelijk te reizen zoals vroeger en elke reis is een avontuur. Daarom is het eerste advies dat we een reiziger kunnen geven om tijdens een gezondheidscrisis te reizen, een goede reisverzekering te nemen. Ook al zijn luchtvaartmaatschappijen heel flexibel in het wijzigen van reisdata, toch is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en er zeker van te zijn dat men gecompenseerd wordt. Het is raadzaam een verzekeringsmaatschappij te kiezen die kwaliteitsbijstand biedt. Naast de basisdekking moet deze ook de medische kosten ter plaatse dekken voor het geval u tijdens uw verblijf COVID-19 oploopt. Het is belangrijk dat u een gegarandeerde terugvlucht naar uw eigen land heeft.

Regelgeving die voortdurend verandert

Als u tijdens een gezondheidscrisis wilt reizen, is het essentieel om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Reserveer niet te lang van tevoren een hotelkamer, want het is niet mogelijk de ontwikkeling van de gezondheidssituatie te voorspellen. Het is raadzaam een annuleringsverzekering af te sluiten. Hoe dan ook, in deze tijden van gezondheidscrisis zijn de hotels lang niet vol en is de kans groot dat u op het laatste moment nog een kamer vindt. Het is belangrijk om altijd een reservering te maken met de mogelijkheid om kosteloos te annuleren of te wijzigen.

Wees goed uitgerust met maskers en hydro-alcoholische gel

Als u moet reizen tijdens een gezondheidscrisis, is het raadzaam voldoende hydro-alcoholische gel en maskers mee te nemen, want het is verplicht er overal een te dragen, op openbare plaatsen. Als u gevaccineerd bent, vraag dan uw arts om een vaccinatiebewijs. Als u niet gevaccineerd bent, hebt u een certificaat nodig waarin staat dat u geen symptomen van het coronavirus hebt.

Plan du site