Hoe kies je een cruise?

Cruises zijn nu in de mode. Of u nu kiest voor een trans-Atlantische reis, een vakantie aan de Noordzee of een cruise in de Middellandse Zee, ontdek via dit artikel enkele tips, waaronder criteria voor het kiezen van een cruise . Ontdek ook de verschillende soorten cruises in kwestie!

Welke bestemming?

Dit klinkt misschien gek, maar het is waarschijnlijk de belangrijkste vraag die u zich stelt als u een cruise wilt kiezen. Bovendien zal, afhankelijk van het antwoord op deze vraag, de reispraktijk zeker anders zijn. Wilt u ontspannen, van de zon genieten en dit prachtige eiland verkennen? Ga daarom naar de Middellandse Zee, of als u iets meer budget hebt, kies dan het Caribisch gebied als uw bestemming. Om dichter bij het heelal te komen en ten volle te profiteren van de onvergetelijke landschappen, geven sommigen de voorkeur aan cruises vanaf het noordelijk halfrond, zoals Scandinaviƫ. Tegenwoordig is deze trend "buitensporiger" geworden, met steeds meer poolcruises in de aanbieding!

Type perfect cruiseschip

Op dit niveau zijn er hoofdzakelijk 2 criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een cruise: stijl en decoratieve capaciteit (klassiek of luxe). Er zijn 3 categorieƫn schepen: groot (meer dan 3.000 passagiers), middelgroot (niet meer dan 3.000 passagiers) en klein (ongeveer 1.000 mensen), en. Er zijn nadelen en voordelen aan elk van deze 3 types; de keuze zal niet alleen afhangen van uw cruisedoelen, maar ook van uw eisen. Om uit te leggen, voor een kleine boot, is de sfeer erg vriendelijk. Het is gemakkelijk om andere passagiers te ontmoeten. Het is ook veel eenvoudiger om op dit type schip te varen. Op een grote boot stappen is echter meestal een garantie voor verrassing en plezier met een uitrusting van zeer hoge kwaliteit.

Criteria voor de keuze van uw hut

Tijdens een reis is de woonruimte uw persoonlijke ruimte. De prijs van de cabine varieert naargelang de stijl van het decor en de ligging. Wat de plaats op het schip betreft, is het raadzaam mogelijke bronnen van lawaai te vermijden. Als u de keuze heeft, kies dan voor hutten ver van grote ontmoetingsplaatsen zoals restaurants, discotheken, bars. Als het op decoratie aankomt, staan comfort en smaak voorop. U kunt kiezen tussen gewone of luxe suites met of zonder zeezicht. Het is aan te raden een cruise met balkon te kiezen, zodat u op elk moment in alle rust van het oceaanzicht kunt genieten. Voel je vrij om jezelf te verwennen, want dit is jouw reis!

Plan du site