Bolivia, een mozaïek van culturen en landschappen

Bolivia is een geweldig landschap dat bestaat uit de toppen van de Andes, de uitgestrekte Altiplano en ook het Titicacameer en het prachtige Colombiaanse woud. De natuur is adembenemend en de mensen komen uit verschillende landen, wat verschillende identiteiten betekent. Het is een populaire reisbestemming, omdat het een prachtige bestemming is met een grote ruimte en een authentieke beschaving.

De bevolking, het klimaat, de formaliteiten, het vervoer en de veiligheid in Bolivia

Tijdens een reis naar Bolivia moet u weten wat het land allemaal te bieden heeft. Voor de bevolking: die bestaat uit indianenvolk. Zij komen uit verschillende landen zoals Quechua en Aymara, Panos, Chipayas, Araucos, Chapacuras en Guaranis. De meeste volkeren hebben hun manier van leven en hun tradities en gewoonten behouden. Wat het weer betreft: van mei tot oktober is het klimaat heet en dor, maar van november tot april is het regenseizoen. Als u een geldig paspoort hebt, is dat voldoende voor uw binnenkomst in het land. Maar eenmaal binnen, heb je 30 dagen om de stempel te krijgen. Voor vervoer maken ze gebruik van de luchthaven of taxi's. Maar de pendelbus rijdt van 6 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds.

De munteenheid, de sterke en zwakke punten, de goede plannen in Bolivia

De munteenheid die de Bolivianen gebruiken is de boliviano, die 0,1 euro waard is. Voor reizen in Bolivia is de prijs van een verblijf afhankelijk van het aantal sterren dat het hotel heeft. Bijvoorbeeld: 3 of 4 sterren of goedkope en traditionele restaurants, alsmede vervoer voor de reis. De sterke punten van dit land zijn dat La Paz de hoofdstad is, die op 4000 meter hoogte ligt. Het is ook bekend door de aanwezigheid van de Copacabana, de Koninklijke bergketen, evenals het beroemde Titicacameer en de zilvermijnen van Potosi. De zwakke punten zijn: in dit land schrikken zowel het politieke geweld als de criminaliteit de reizigers af met een zekere waakzaamheid. Het goede van daarheen gaan zijn de lage kosten van levensonderhoud, wat betekent dat zelfs als je een klein budget hebt, je zult overleven.

Evenementen en identiteitskaart in Bolivia

Elk jaar in februari vieren de Bolivianen het grootste carnaval van het land met meer dan 10.000 muzikanten. Het viert het verbond van de mens met de omgeving en de godheden. Als u in deze tijd een reis naar Bolivia maakt, zult u zien dat de bevolking bijeenkomt om te dansen, de straten zijn allemaal versierd, evenals de huizen. De mensen die er wonen spreken drie verschillende talen: Spaans, Quechua en Aymara. De gewoonten en gebruiken van elke oorsprong komen tot uiting bij elke gebeurtenis, zoals tijdens een carnaval of religieuze gelegenheden. Elke familie beoefent inwijdingsrituelen die zij toepassen vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid.

Plan du site