Zoom in op Valparaiso: het mooiste vissersdorp van Chili

Chili is de thuisbasis van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Zuid-Amerika. In dit prachtige land zijn er vele aantrekkelijke plaatsen en steden. Om vele redenen, Valparaiso is een van hen. Dus wat moet je zien in Valparaiso en waarom is het een must-see als het gaat om reizen en toerisme?

Horcón: een prachtig vissersdorp in Valparaíso?

Horcón is een idyllische bestemming als het gaat om een bezoek aan Valparaíso. Dit pittoreske vissersdorpje herbergt namelijk de mooiste stranden van Chili. In de eerste plaats kunt u verblijven in de buurt van het Cau Cau strand, dat op slechts 1 km afstand van Valparaíso ligt. Daar kunt u genieten van een witte zandkust terwijl u luistert naar het geluid van de grote golven. Voor wie zijn lichaam in harmonie met de natuur wil brengen, is Valparaiso de enige plaats in Chili met een naaktstrand (Playa nudista Luna). Deze laatste staat bekend om zijn rust en ver van vooroordelen. En dan is er nog het Playa larga de Horcón, ideaal voor wandelingen op het zwarte zand.

Wat is er te zien in Valparaíso?

Het bewonderen van de schoonheid van de cerros is een van de goede redenen om Valparaíso te bezoeken. Ter herinnering, de cerros vormen een stad van 45 heuvels verdeeld in twee zones. Het eerste gebied is vlak, terwijl het tweede heuvelachtig lijkt te zijn. Dus, als u de kleurrijke huizen, de eigenaardige straatjes en de charmante winkeltjes wilt bewonderen, ga dan op een eindeloos avontuur in de meest bezochte cerros (Miraflores, Alegre en Concepcion). Anders hebt u de kans om de haven te bekijken met zijn verbazingwekkende animatie van kleine en grote boten. Bovendien biedt de baai u heuvels die als uitzonderlijke uitzichtpunten zullen dienen.

Anders reizen in Valparaíso

Ontdek Valparaiso met de beroemde kabelspoorwegen. Deze bestemming heeft twee verschillende gebieden, het ene vlak en het andere hoger gelegen. Om ze met elkaar te verbinden, biedt de stad deze unieke vervoermiddelen aan. Zo kunt u ten volle genieten van het spektakel dat de uitzichtpunten bieden. Het lijkt moeilijk om bij een bezoek aan Valparaíso niet in de ban te raken van de baai. Zowel per boot als op de heuvels, zal het u verbazen met zijn schoonheid, vooral bij zonsondergang. Om het plaatje compleet te maken, biedt de stad u een cultureel uitstapje naar het Museum voor Schone Kunsten, gelegen in het hart van het Baburizza-paleis.

Plan du site