Bent u op zoek naar een charmant eiland om te bezoeken in Nederland? Bezoek het eiland Marken!

Reizen en nieuwe culturen ontdekken lijkt altijd plezierig te zijn, ongeacht de omstandigheden. Bovendien is de wereld vol van duizend-en-één landschappen die u zullen overweldigen en verbazen. Als u in Europa of een ander deel van de wereld woont, zal Nederland u een verrassing bieden: het eiland Marken. Ontdek hoe adembenemend dit eiland is.

Waar ligt het eiland Marken en hoe kom ik er?

Het eiland Marken is een integrerend deel van Nederland. Het is gelegen in het noordoosten, 20 km van Amsterdam in het Markermeer. Ooit werd het door een grote storm van het land gescheiden, maar later werd het door een dijk weer met het land verbonden. Het concept van een eiland is nu min of meer achterhaald. U kunt er te voet, met de fiets of met de auto heen. Merk op dat er slechts één parkeerplaats op het eiland is. Het is bijna meer een wijk dan een eiland in werkelijkheid, maar dat maakt het juist bijzonder. De boot Volendam Marken Express vervoert echter elke dag passagiers om de twee uiteinden met elkaar te verbinden.

Wat maakt het eiland Marken zo uniek?

Vanwege de frequente overstromingen zijn de bewoners van het eiland Marken gewend hun houten huizen te bouwen op valse heuvels, "werven" genoemd, maar ook op palen. Het eiland Marken is beroemd om zijn oude houten klompenmakerij, maar ook om zijn museum. In het museum worden traditionele klederdrachten, kunstwerken en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld. Het heeft ook de vuurtoren "Paard van Marken" of het paard van Marken. Zoals u misschien al geraden heeft, heeft het eiland een kleine haven voor boten en vissers. En als klap op de vuurpijl ziet u de goed bewoonde, bloemrijke dorpen. Dit alles maakt van het eiland Marken een absoluut mooie en gemakkelijke plaats om te bezoeken.

Wat is er te doen op het eiland Marken?

De activiteiten die u op het eiland Marken kunt doen, hebben betrekking op de dingen die het eiland zo bijzonder maken. Daarom zal een bezoek aan het museum en de vuurtoren deel uitmaken van uw programma. Aangezien het een zeer klein eiland is, kunt u de tocht in één dag afleggen terwijl u het landschap bewondert, maar ook de architecturen die uniek zijn voor het eiland. Daarnaast kunt u met uw vrienden of familie uitstapjes maken en de schoonheid van het schiereiland Marken ontdekken. Onderweg ontdekt u misschien nog meer.

Plan du site