Hoe bezoek je de botanische tuinen van Keukenhof?

De Keukenhof-tuin herbergt miljoenen tulpen en biedt een buitengewoon schouwspel. Het heeft zelfs de titel van "grootste bloemenpaleis ter wereld" gekregen. Wat zijn de redenen hiervoor? Wat zijn de troeven van dit botanisch park? Wanneer kun je het bezoeken?

De botanische tuinen van Keukenhof: een beetje geschiedenis

De botanische tuin Keukenhof ligt in Lisse, ten zuiden van Amsterdam. Het is een bloemenpark dat 32 hectare beslaat. Oorspronkelijk plantte de eigenaar hier aromatische planten. Daarom heet het Keukenhof, wat moestuin betekent. Pas in de 20e eeuw werd het terrein ontwikkeld tot een bloementuin. Er is ook een speeltuin, een labyrint, meer dan 150 beeldhouwwerken van beroemde kunstenaars, fonteinen, tentoonstellingspaviljoens, een molen en een kasteel, evenals een restaurant waar u zich na uw wandeling kunt verfrissen.

De wonderen van de Keukenhof tuin

De botanische tuin Keukenhof is een must voor natuurliefhebbers. Er is een Japanse tuin, die onlangs is gerenoveerd, en een natuurtuin waar u vaste planten, wilde bloembollen en diverse struiken kunt ontdekken. In de historische tuin heeft u de beschikking over een grote verscheidenheid aan tulpen. Om de kinderen bezig te houden, kunt u ze naast de speeltuin ook op ontdekkingstocht sturen naar de kleine boerderij waar ze verschillende dieren kunnen ontmoeten. In de paviljoens vindt u rozen, orchidee├źn, tulpen, lelies en vele andere. Ook de bloemschikking van de bollen spreekt veel bezoekers aan. Hoe dan ook, de tulp is de emblematische bloem van de site. Er zijn meer dan duizend soorten.

De beste tijd om de Keukenhof tuin te bezoeken

De botanische tuin Keukenhof is geopend van 20 maart tot 17 mei. Maar het landschap is prachtig van half april tot begin mei. Er zij echter op gewezen dat u in de rij zult moeten staan voor de kaartjes. Als u de wachtrijen wilt vermijden, kunt u kiezen voor een ticket dat de wachtrij verkort. Op zoek naar een speciale ervaring? Vanuit Amsterdam kunt u een boot nemen en een dagtocht organiseren, een originele manier om op een andere manier van de schoonheid van het landschap te genieten. Tot slot, als u van plan bent te overnachten, reserveer uw accommodatie dan maanden van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Plan du site