Wat te doen in Amsterdam in 2 dagen?

Tegenwoordig zijn er veel bestemmingen om alleen of met anderen van een goed weekend te genieten. Amsterdam is een van de meest populaire hoofdsteden voor toeristen, omdat het verschillende bevredigende activiteiten biedt. In dit verband is het belangrijk te weten wat er te doen is tijdens een weekendje Amsterdam.

Een bezoek aan de musea

Een van de interessantste dingen om te doen tijdens een weekendje Amsterdam zijn de culturele baden in de musea. Het is namelijk een goede manier om de hoofdstad op een actieve en ludieke manier te ontdekken, want u zult de geschiedenis van de stad en de verschillende gebeurtenissen die zij heeft doorgemaakt tot in detail kunnen kennen. Bovendien heeft Amsterdam meer dan 50 musea die verschillende thema's behandelen zoals: kunst, schilderkunst, fotografie, koken... U vindt dus zeker wat u zoekt in een bezoek aan een van deze talrijke etablissementen. Het is een activiteit die u niet mag missen, want de meeste musea in de hoofdstad behoren tot de beste ter wereld, zoals het Rijkmuseum, het Van Gogh museum of zelfs het Rembrandthuis.

Een reis door Europa

Inderdaad, tijdens uw weekend in Amsterdam is het voor u helemaal mogelijk om Europa in een paar seconden te doorkruisen. De hoofdstad heeft een straat met de naam Roemer Visscherstraat, die zeer interessant is omdat er verschillende huizen met de naam Zevenlandenhuizen te vinden zijn. Elk van deze huizen zal een stad vertegenwoordigen, zoals: Frankrijk, Rusland, Italiƫ en zelfs Engeland. Een bezoek aan deze straat zal een goede manier zijn om te genieten van de vele landschappen die tot uw beschikking staan terwijl u wandelt in het hart van Amsterdam. Daarnaast heeft deze straat ook veel toeristische attracties, zoals restaurants en souvenirwinkels, eenvoudige dingen, maar die uw weekend zeker zullen opvrolijken.

Wandelen in het Vondelburgpark

Een van de top activiteiten om te doen tijdens een weekendje Amsterdam is ongetwijfeld een bezoek aan dit park. Het staat algemeen bekend als het Vondelpark en is een van de grootste parken van het land, aangezien het een oppervlakte heeft van ongeveer 48 hectare. Het wordt beschouwd als de groene long van de stad, maar het is ook een toeristische plaats waar u rustig kunt wandelen in verschillende landschappen van kwaliteit. Het is dus een goede manier om je batterijen weer op te laden in de natuur te midden van kleurrijke steegjes en verfrissende landschappen. Tenslotte is dit park zeer dichtbij en kan het in slechts enkele minuten worden bereikt. Kortom, een weekendje Amsterdam zal een zeer goed initiatief van uw kant zijn, want het zal u de gelegenheid geven om te ontspannen en te genieten van de hoofdstad. Bovendien zijn er vele activiteiten beschikbaar om uw verblijf zowel aangenaam als leuk te maken.

Plan du site